Samen vooruitkijken

Met een HR strategie gericht op jouw bedrijf.

Categorie

Opleiding en Talentontwikkeling

Het effectief introduceren en betrekken van nieuwe medewerkers

Het introduceren en betrekken van nieuwe medewerkers is een belangrijk onderdeel is van het succes en groei van je organisatie. Een goed georganiseerd en doordacht introductieproces kan jouw nieuwe medewerkers helpen zich snel thuis te voelen en productief te worden. Zorg ervoor dat je nieuwe talenten vanaf dag één lekker in hun vel zitten. Hieronder staan enkele basistips om dit te bereiken.

Effectiviteit en Onboarding

Goeie voorbereiding is de sleutel

Met een goed voorbereide werkplek laat je zien dat je als werkgever de komst van jouw nieuwe medewerker waardeert en verwacht. Dit kan helpen om een positieve eerste indruk te maken en de nieuwe medewerker zich welkom te laten voelen. Denk hierbij aan het instellen van hun computer, e-mailaccount, toegang tot relevante software en systemen en het verstrekken van alle benodigde kantoorbenodigdheden.

Onboarding

Daarnaast is onboarding erg belangrijk. Dit is het proces waarmee je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in hun functie en binnen jouw organisatie. Een goed onboardingprogramma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen, dat je nieuwe medewerkers de bedrijfscultuur leren kennen en weten hoe ze hun werk moeten doen. Onboarding duurt langer, dit is een proces van weken of maanden.

Hiervoor kan een welkomstpakket helpen dat informatie bevat over de bedrijfscultuur, waarden, missie en visie. Dit helpt jouw nieuwe medewerkers om een duidelijk beeld te krijgen van je organisatie en haar doelen.

 

Maak gebruik van een mentor of buddy

Een mentor of buddy kan nieuwe talenten helpen zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Het maakt het voor nieuwe medewerkers laagdrempelig om vragen te stellen. Ook kan de buddy de nieuwe medewerker introduceren bij andere collega’s en rondleidingen geven door het kantoor. Dit geeft een gevoel van verbondenheid en hierdoor is er altijd iemand om op terug te vallen.

 

Feedbackgesprekken

Als HR- medewerker of ondernemer vind je het belangrijk dat je (nieuwe) medewerkers zich op hun gemak voelen, toch? Dit kun je een boost geven door het plannen van tussentijdse gesprekken. Het biedt voor jou als werkgever de kans om erkenning en waardering te tonen voor hun inspanningen. Door regelmatig een persoonlijk werkoverleg in te plannen met je nieuwe medewerkers kun je zien hoe zij zich aanpassen en ontwikkelen. Hiermee kun je eventuele problemen voorkomen of zorgen bespreken en feedback te geven over hun prestaties. Bovendien kunnen zij dan zelf aangeven waar ze tegen aanlopen. Dit geeft een boost aan het zelfvertrouwen van je nieuwe talent!

 

Bied opleiding en ontwikkeling aan

Wil je met jouw organisatie groeien en nieuwe successen behalen? Bied dan opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden aan om je medewerkers te helpen hun vaardigheden en kennis te verbeteren. Krijg inzicht in hun wensen en talenten en zorg ervoor dat je opleidingen aanbiedt en waardoor mensen op de juiste plek terecht komen. Dit kan bestaan uit on-the-job trainingen, workshops, seminars of online cursussen. Door deze mogelijkheden aan te bieden aan je werknemers laat je zien dat je investeert in zowel hun ontwikkeling, want dat draagt bij aan werkgeluk en productiviteit.

Wil je meer weten over onboarding en het effectief betrekken en behouden van ”nieuwe” medewerkers. Lees meer

Mogelijk ook
interessant

Vacatureteksten, kunnen het succes maken of breken!

Werving en Selectie

Arbeidsmobiliteit: sturen of gestuurd worden?

Organisatiecultuur

Vind nieuwe medewerkers door te werven op skills

Werving en Selectie

Vacatureteksten, kunnen het succes maken of breken!

Werving en Selectie

Arbeidsmobiliteit: sturen of gestuurd worden?

Organisatiecultuur

Extra advies nodig?

Huur een HR professional in

Zit je nog met vragen of twijfels? Ons team van ervaren HR-professionals bij NieuweKijk is hier om jou persoonlijk te ondersteunen.