Samen vooruitkijken

Met een HR strategie gericht op jouw bedrijf.

Toekomstbestendig personeelsbeleid

In een wereld die voortdurend verandert, is vooruitdenken essentieel. Ontwikkeling versterkt de veerkracht van je organisatie. Bepalend voor ontwikkeling en innovatie is de inzet van jouw medewerkers. Nieuwekijk adviseert organisaties bij verandertrajecten en toekomstbestendig personeelsbeleid. We geven samen met jou vorm aan een talentrijke, wendbare organisatie waar een fijne werkomgeving, groei en talentmanagement samengaan.

Wat kun je verwachten

Iedereen speelt een rol in strategisch personeelsbeleid. Dat is het uitgangspunt van Nieuwekijk. Onze aanpak? We onderzoeken de langetermijnbehoeften en de benodigde competenties en zetten een beweging in gang. Daarbij moedigen we medewerkers aan de regie te nemen over hun werk en toekomst. We benutten talenten, stimuleren leren en ontwikkelen en bouwen samen aan een toekomstplan dat aansluit bij de ambities van jouw organisatie. We houden rekening met wat elk individu en jouw organisatie nodig heeft. Om lang met plezier te blijven werken, is immers continu aandacht nodig voor elkaars wensen. En we maken het simpel: we doorbreken complexiteit en zorgen dat iedereen meedoet. Zo maken we écht het verschil op de werkvloer.

 

 • Grondige analyse: we starten met een analyse van jouw huidige situatie en ambitie
 • Toekomstgerichte visie: We identificeren toekomstige trends en uitdagingen. Welke beweging en vaardigheden zijn nodig om toekomstbestendig te zijn? Hoe kun je het personeelsbestand optimaal afstemmen op de ambities en doelen?
 • Analyse huidig personeel: Zowel kwantitatief als kwalitatief. Welke kwaliteiten heb je in huis, wat is hun ontwikkelpotentieel en zijn zij duurzaam inzetbaar?
 • Analyseer de verschillen: Welke acties, talenten en maatregelen zijn nodig om tot het gewenste resultaat te komen?
 • Opstellen uitvoeringsplan: We werken aan een strategische personeelsbeleid, dat nauw verbonden is met de ambities en kansen.
 • Creëren ontwikkelcultuur. We scheppen de juiste condities voor een faciliterende omgeving die motivatie en groei stimuleert. We moedigen ontwikkelgericht leiderschap aan en geven medewerkers eigenaarschap over hun groei en ontwikkeling
 • Monitoren en evalueren. Toekomstbestendig personeelsbeleid vraagt om regelmatige evaluatie en bijsturing. We verzamelen feedback, meten de tevredenheid, impact op cultuur en prestaties.

Stimuleer innovatie, ontwikkel talent en bouw aan een cultuur van groei en aanpassingsvermogen

Wat het jou oplevert

 • Talentbehoud: Een goed doordacht personeelsbeleid helpt bij het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talentvolle medewerkers. Dit vermindert het verloop, inwerktijd en zorgt voor continuïteit.
 • Wendbaarheid: Een toekomstgericht beleid stelt jouw onderneming en mensen in staat om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals technologische ontwikkelingen, marktverschuivingen en economische veranderingen.
 • Productiviteit: Een personeelsbeleid dat gericht is op groei en ontwikkeling van jouw medewerkers, leidt tot meer gemotiveerde en betrokken werknemers. Dit vertaalt zich in hogere productiviteit.
 • Innovatie: Door te investeren in opleiding en ontwikkeling, stimuleer je aan een toekomstbestendig beleid, creativiteit en innovatie binnen de organisatie.
 • Positief imago als werkgever: een goed personeelsbeleid zorg ervoor dat je bekendstaat als een aantrekkelijk werkgever.
 • Kostenbesparing:  Door het verloop en het optimalisatie van processen te voorkomen creëer je kostenbesparingen op de lange termijn.

Heb je hulp nodig bij het opzetten en implementeren van een toekomstbestendig personeelsbeleid? Welke stappen jij ook wilt nemen in het traject, we hebben alle specialisten onder één dak. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Neem contact op voor een kennismaking of maatwerkvoorstel.

Mogelijk ook
interessant

Duurzaam behouden van medewerkers

Ontwikkel jouw organisatie met een vooruitstrevende werkcultuur dat talent koestert en behoudt.

Digitalisering HR-processen en HR-documenten

Verbind en boei jouw medewerkers en ontdek hoe digitalisering hierbij kan helpen.

Extra advies nodig?

Huur een professional in

Zit je nog met vragen? Ons team van ervaren professionals in HR en organisatieontwikkeling staat voor je klaar!